Ski ergometers (SkiErg)

Wil je je bovenlichaam intensief trainen en je conditie verbeteren? Overweeg dan een Ski ergometer! Dit fitnessapparaat bootst langlaufen na, focust op je schouders, rug, armen en core en heeft een verstelbaar weerstandsniveau. Ideaal voor zowel beginners, professionals en fitnessliefhebbers die variatie zoeken voor hun trainingen. Train comfortabel vanuit thuis wanneer jij dat wilt en behaal zo je fitnessdoelen.

Lees verder

Ski-ergometers
Sorteren

     

Evocardio Air ski Renegade HIIT ASKI100 Evocardio Air ski Renegade HIIT ASKI100 (ASKI100)

De Evocardio Air ski Renegade HIIT ASKI100 maakt de Noordse skistijl (Nordic Skiën) voor iedereen toegankelijk. Nordic skiën maakt u sterker, vergroot uw uithoudingsvermogen en u traint heel uw lichaam. Deze manier van sporten is lang erkend als een van de zwaarste trainingen. U kunt de air ski gebruiken voor de klassieke ski techniek (afwisselend met uw armen bewegen en de dubbele stok techniek. De air ski maakt gebruik van zeer sterke koorden in zijn aandrijfsysteem. Deze koorden zijn extreem licht en sterker dan staal, wat resulteert in een systeem dat soepel en responsief is.

Gratis levering: 2-5 werkdagen
€1.449,-

 (incl. BTW)

Evocardio Air ski Renegade HIIT ASKI150 Evocardio Air ski Renegade HIIT ASKI150 (ASKI150)

Met de Evocardio Air ski Renegade HIIT ASKI150 is een zeer stevig trainingstoestel waarmee u uw bovenlichaam, rug- en beenspieren en uw buik kunt versterken. Het toestel werkt met een magnetisch- en lucht weerstandssysteem waardoor de bewegingen vloeiend zijn. Hierdoor is trainen nog leuker en ervaart u minder snel blessures. Het toestel beschikt over een zwenkfunctie en 3 verschillende hoogtestanden waardoor “Nordic skiën” niet meer de enige oefening is die u met dit toestel kunt doen. Dit toestel steunt op een zeer sterk, elastisch touwsysteem, dat slechts 8 kg nodig heeft om van beneden naar boven te bewegen.

Gratis levering: 2-5 werkdagen
€1.889,-

 (incl. BTW)

Toorx Platform voor ski-cross Toorx Platform voor ski-cross (PED-SKX-SKI-CROSS)

Het Toorx Platform voor ski-cross is een optie voor de Toorx SKX ski-cross. Op deze manier kunt u de ski-cross los gebruiken als stand alone toestel.

Gratis levering: 2-4 werkdagen
€258,95

 (incl. BTW)

Evocardio Air ski Renegade HIIT ASKI200 Evocardio Air ski Renegade HIIT ASKI200 (ASKI200)

De Evocardio Air ski Renegade HIIT ASKI200 versterkt uw rugspieren, buikspieren, beenspieren en uw bovenlichaam die belangrijk zijn bij het skiën. Het toestel werkt met een magnetisch- en lucht weerstandssysteem waardoor de bewegingen vloeiend zijn. Hierdoor is trainen nog leuker en ervaart u minder snel blessures. Het toestel beschikt over een zwenkfunctie en 3 verschillende hoogtestanden waardoor “Nordic skiën” niet meer de enige oefening is die u met dit toestel kunt doen. Dit toestel steunt op een zeer sterk, elastisch touwsysteem, dat slechts 8 kg nodig heeft om van beneden naar boven te bewegen. De vloerstandaard is met zijn anti-slip plank en transportwielen een alles-in-één oplossing die dit toestel mobiel maakt.

Gratis levering: 2-5 werkdagen
€2.289,-

 (incl. BTW)

Toorx Ski Ergometer SKX Ski Cross Toorx Ski Ergometer SKX Ski Cross (SKX-SKI-CROSS)

De Toorx Ski Ergometer SKX Ski Cross is zelf genererend en hoeft daardoor niet op uw stroomnetwerk aangesloten te worden. Doordat het toestel zelf genererend is, heeft u geen bedrading door uw fitnessruimte liggen. Het toestel maakt gebruik van luchtweerstand en staat hierdoor garant voor een zeer vloeiende beweging. Let op: vloer platform niet inbegrepen.

Gratis levering: 2-4 werkdagen
€1.299,-

 (incl. BTW)

EnergyFit Ski-Row air Uitverkoop EnergyFit Ski-Row air (ERNERGYFIT-SR)

De EnergyFit Ski-Row air is voorzien van een dubbele functie. Het is zelfs de eerste in zijn soort met deze dubbele functie, namelijk een roeitrainer en skiër in een. Maar de echte kracht zit in de combinatie van deze bewegingsvormen. Met een simpele druk op de voethendel maakt u de overstap van roeier naar ski-erg en terug in minder dan 5 seconden. Het ruimtebesparende ontwerp en de mobiliteit is ideaal voor HIIT-boxen, trainingsstudio’s, sportclubs en uw fitnessruimte thuis.

Gratis levering: 2-5 werkdagen
€1.999,-

 (incl. BTW)

Wat is een Ski ergometer?

Een ski ergometer (vaak ook "SkiErg" genoemd) is een fitnessmachine dat gebruikt wordt om de bewegingen van langlaufen te simuleren. Deze fitnessapparaten zijn speciaal ontworpen om het bovenlichaam te trainen en wordt vaak gebruikt door zowel cross-country skiërs als mensen die op zoek zijn naar een intensieve bovenlichaam workout.

De ski ergometer heeft een handvat aan elk uiteinde van een touw of koord dat over katrollen loopt en verbonden is met een weerstandssysteem. Als gebruiker sta je voor het apparaat en trekt de handvatten naar beneden, vergelijkbaar met de polsbeweging bij het langlaufen.

Het weerstandssysteem kan veelal aangepast worden om de training zwaarder of lichter te maken, waardoor je als gebruiker de workout kan aanpassen aan je eigen fitnessniveau. Het fitnessapparaat heeft ook vaak een display die informatie weergeeft zoals afstand, snelheid, tijd, en verbrande calorieën.

De ski ergometer is populair in sportscholen en fitnesscentra en wordt gewaardeerd om zijn vermogen om een volledige bovenlichaamstraining te bieden. Je traint er met name je schouders, rug, armen en core mee.

Waarom kiezen voor training middels een Ski ergometer?

Langlaufen is in de loop van de tijd steeds populairder geworden maar als het slecht weer is loop je waarschijnlijk liever niet in de regen of in de winter, in het donker. Door te trainen middels een Ski ergometer kan je jouw spieren in je bovenlichaam versterken en in vorm houden ook als je niet buiten kan trainen.

Het gebruik van een Ski ergometer biedt je verschillende voordelen zoals:

 1. Een volledige bovenlichaam training: De ski ergometer focust vooral op het bovenlichaam, waaronder op je schouders, armen, rug en core. Dit maakt het een ideaal apparaat voor mensen die hun bovenlichaam willen versterken.
 2. Cardiotraining: Naast krachttraining biedt de Ski ergometer ook een effectieve cardiotraining. Door de intensiteit te verhogen, kan het hartslagbereik verhoogd worden, wat bijdraagt aan een verbetering van je cardiovasculaire gezondheid.
 3. Laag risico op blessures: In vergelijking met sommige andere cardio-apparaten is de kans op blessures bij een ski ergometer relatief laag, omdat het een low-impact (lage impact) manier van trainen is.
 4. Ruimtebesparend: In tegenstelling tot grotere cardio-apparaten zoals roeimachines of loopbanden, neemt een ski ergometer relatief weinig ruimte in beslag, wat handig is voor thuisfitness.
 5. Variatie in je workouts: Met een ski ergometer kan je als gebruiker de weerstand aanpassen en verschillende soorten workouts uitvoeren, van intervaltraining tot lange duurtrainingen.
 6. Specifieke training voor skiërs: Voor langlaufers of biatleten biedt de ski ergometer een gerichte manier om specifiek te trainen voor hun sport, vooral buiten het seizoen.
 7. Calorieverbranding: Een intensieve workout op een ski ergometer kan je helpen bij het verbranden van een groot aantal calorieën in een relatief korte tijd.
 8. Toegankelijk voor velen: Omdat het een staand fitnessapparaat is en voornamelijk het bovenlichaam traint, kan de ski ergometer een goede optie zijn voor mensen met bepaalde onderlichaam blessures of beperkingen.

Over het algemeen is de ski ergometer een veelzijdig fitnessapparaat dat een uitgebalanceerde workout biedt, zowel qua kracht als cardio. Voor degenen die op zoek zijn naar een alternatief voor de meer traditionele cardio-apparaten of een specifieke training voor het bovenlichaam, is de ski ergometer een uitstekende keus.

Waarop moet je letten bij het kopen van een Ski ergometer?

Wil je graag een Ski ergometer kopen? Dan is het belangrijk om goed te kijken naar welke SkiErg het beste bij je past.

Om tot een goede keuze te kunnen komen kan je onderstaande punten meenemen in je keuze:

 1. Type weerstandssysteem: Kijk welk type weerstandssysteem de Ski ergometer gebruikt. Sommige modellen gebruiken luchtweerstand, terwijl andere magnetische weerstand of een combinatie van beide kunnen hebben. Elk systeem heeft zijn eigen voor- en nadelen qua aanpassingsvermogen, gevoel en geluidsniveau.
 2. Verstelbaarheid: Sommige Ski ergometers hebben de mogelijkheid om de weerstand te verstellen, wat handig is om je trainingen gevarieerd en uitdagend te houden.
 3. Display/Monitor: Een goed display kan nuttige informatie weergeven, zoals afstand, tijd, calorieverbruik en hartslag. Zorg ervoor dat het display duidelijk leesbaar en gebruiksvriendelijk te bedienen is.
 4. Bouwkwaliteit: Een duurzaam gebouwde Ski ergometer gaat langer mee en kan beter bestand zijn tegen intensief gebruik. Materialen zoals stevig metaal en hoogwaardig kunststof zijn indicatief voor een goede bouwkwaliteit.
 5. Ruimte: Houd rekening met de grootte van de Ski ergometer en de ruimte die je thuis beschikbaar hebt. Hoewel ski ergometers over het algemeen minder ruimte innemen dan sommige andere fitnessapparaten, hebben ze nog steeds een bepaalde voetafdruk.
 6. Geluidsniveau: Sommige Ski ergometers kunnen luidruchtiger zijn dan andere, afhankelijk van het weerstandssysteem en de bouwmaterialen. Als je in een appartement woont of als geluid een punt van zorg is, dan is dit iets om rekening mee te houden.
 7. Accessoires: Sommige Ski ergometers worden geleverd met extra accessoires zoals hartslagmonitors, borstbanden of zelfs trainingsprogramma's. Kijk daarbij wat voor jou belangrijk is.

Voor wie is een Ski ergometer geschikt?

Een Ski ergometer is voor iedereen geschikt die wilt werken aan zijn kracht en het opbouwen en versterken van zijn spieren. Jong, oud, beginnend of al ver gevorderd, langlaufer of biatleet het leuke van een Ski ergometer is dat deze voor iedereen geschikt. Met onze uitgebreide collectie aan Ski ergometers kan je geheid jouw fitnessdoelen behalen.

Hulp nodig bij je keuze?

Ben je nog niet helemaal zeker over welke Ski ergometer het beste bij jou past? En ben je daarbij op zoek naar aanvullend advies of informatie? Dan helpen onze fitness specialisten je graag verder met het gerichte advies of de informatie die jij nodig hebt om een goede keuze te kunnen maken. Je kan contact opnemen met onze fitness specialisten via +31(0)413-256800stuur een e-mail of kom langs in onze showroom in Volkel, Nederland.

Advies nodig?
Waarom Fitness24?

Home | Roeitrainers > Ski-ergometers

Print
Advies nodig?

Fitness24.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?