Airbikes

Wil je graag jouw conditie en uithoudingsvermogen naar een hoger niveau tillen, effectief gewicht verliezen, intensief calorieën verbranden, of je energieniveau verhogen? Dan is een airbike ideaal. Een airbike bied je namelijk een volledige lichaamstraining wat ze geliefd maakt onder de crossfitters maar ook de thuisgebruikers. Airbikes zijn gemakkelijk in gebruik en toegankelijk voor vrijwel iedereen die aan zijn gezondheid wilt werken. De grootste voordelen? Je kan thuis trainen, ongeacht het weer én net zo zwaar als je zelf wilt. Zo kan je comfortabel jouw fitnessdoelen bereiken.

Lees verder

Airbikes
Sorteren

     

Schwinn Airdyne AD2 HIIT hometrainer  + Cadeau Schwinn Airdyne AD2 HIIT hometrainer (100430)

De Airdyne AD2 HIIT trainer is geschikt voor onder andere revalidatie of Crossfit doeleinden, haal deze ervaring nu in huis.  Dit originele concept wat gebruikt maakt van progressieve luchtweerstand is nu beschikbaar in Nederland. Fit worden was nog nooit zo makkelijk, door de verwerkte technologie die gebruikt maakt van de windweerstand traint u uw lichaam als op geen enkel ander apparaat.  Hoe harder u traint, des te meer weerstand.  Of u nu revalideert op lagere intensiteit of als the next topatleet, de AD2 gaat u helpen uw doelen te behalen.

Gratis levering: 2-4 werkdagen
€699,-

 (incl. BTW)

Schwinn Airdyne AD6 HIIT hometrainer  + Cadeau 16% Korting Schwinn Airdyne AD6 HIIT hometrainer (100324)

De verbeterde AD6i is nu in Nederland en België beschikbaar. Of u nu herstellende bent van een blessure of vol voor progressie gaat, de AD6i past perfect in het plaatje.  Verbrand nu in 10 minuten evenveel calorieën als bij sommige andere workouts van bijna 1 uur.  Daarnaast is met dit apparaat de zogeheten "afterburn" vele malen groter als bij andere traditionele toestellen.

Gratis levering: 2-4 werkdagen

€899,-

€749,-

  Je bespaart €150,- (incl. BTW)

Schwinn Airdyne AD8 HIIT hometrainer Schwinn Airdyne AD8 HIIT hometrainer (100475)

Ga nu voor een persoonlijk record met de Airdyne AD8 trainer. Het innovatieve concept van Schwinnn is nu wereldwijd doorgebroken, ook in Nederland en België verkrijgbaar. Met dit professionele apparaat is fit worden nog nooit zo makkelijk geweest.  Dit apparaat is op meerder vlakken inzetbaar, herstellend van een blessure of gewoon lekker hard sporten?  Alles is mogelijk met de Airdyne AD8.

Gratis levering: 2-4 werkdagen
€1.499,-

 (incl. BTW)

Lifemaxx Crossmaxx Airbike Pro LMX 1750 8% Korting Lifemaxx Crossmaxx Airbike Pro LMX 1750 (LMX1750)

De Lifemaxx Crossmaxx Air Bike PRO LMX1750 is de ideale en innovatieve heavy duty air bike voor elke CrossFit box en functionele, conditionele trainingen! Het grote, duidelijke LCD console biedt 8 verschillende workouts en zitting kan zeer gemakkelijk aangepast worden (omhoog- omlaag / naar boven - naar beneden). Met dual steel fan, anti-slip pedalen en transportwieltjes om de air bike gemakkelijk te kunnen verplaatsen. Door de hoogte/zware kwaliteit is de LMX1750 Crossmaxx Air Bike PRO geschikt voor intensief commercieel gebruik.

Gratis levering: 2-4 werkdagen

€1.699,-

€1.549,-

  Je bespaart €150,- (incl. BTW)

Octane Airdyne ADX HIIT hometrainer 10% Korting Octane Airdyne ADX HIIT hometrainer (100662)

De Airdyne ADX HIIT hometrainer airbike is een direct afstammeling van de iconische Airdyne Pro airbike. De ADX HIIT is de perfecte airbike voor thuisgebruik. De Airdyne maakt fantastische resultaten mogelijk dankzij de hoge intensiteit en het aantal calorieën dat hiermee verbrand wordt. Dankzij het aantal programma's, weerstanden en intervallen maakt deze hometrainer een zeer uitdagende training mogelijk. Kies uit HIIT programma's en zelf te programmeren routines, zodat zelfs de ervaren sporter zichzelf kan blijven uitdagen. De ventilator met 26 ventilatorbladen maakt efficiënte workouts mogelijk, doordat er minder energie verloren gaat.

Gratis levering: 2-4 werkdagen

€1.999,-

€1.799,-

  Je bespaart €200,- (incl. BTW)

Evocardio Airbike Renegade pro AB100 10% Korting Evocardio Airbike Renegade pro AB100 (AB100-BIKE)

De Evocardio Airbike Renegade pro AB100 is een stationaire fiets met handvaten, ook wel bekend als de ventilator fiets. De grote ventilator creëert de weerstand, deze windweerstand wordt exponentieel verhoogt als u harder gaat trappen. De intensiteit is dus volledig afhankelijk van de energie die de gebruiker in de training legt. Het is mogelijk om uw onder- en bovenlichaam tegelijkertijd te trainen. Maar u kunt ook alleen uw armen trainen, door uw voeten op de steunen te laten rusten.

Gratis levering: 2-5 werkdagen

€1.689,-

€1.519,-

  Je bespaart €170,- (incl. BTW)

Hammer Strength HD Air Bike 4% Korting Hammer Strength HD Air Bike (PT-AB-01)

De Hammer Strength HD Air Bike is een zeer duurzame prestatietrainer. Deze air bike kan gebruikt worden voor High Intensity Interval Training (HIIT), herstel, blessurepreventie en warming-up. Ook leverbaar met multi-grip handvatten en een instelbare AirGuard. De AirGuard is in meerdere verschillende posities in te stellen, dit stelt atleten in staat gemakkelijk de richting van de luchtstroom te wijzigen. Zoals u gewend bent van Hammer Strength, biedt de HD Air Bike dezelfde duurzaamheid. Getest op het overtreffen van de prestaties die mensen kennen en verwachten van Hammer Strength.

Op voorraad, gratis levering 1-2 werkdagen

€2.819,-

€2.695,-

  Je bespaart €124,- (incl. BTW)

Toorx Airbike BRX Air Cross Pro Toorx Airbike BRX Air Cross Pro (BRX-AIR-CROSS)

De Toorx Airbike BRX Air Cross Pro is volledig professioneel inzetbaar en voorzien van overzichtelijke display met weergave van alle trainingswaarden. Door de ingebouwde interval programma's en de uitgebreide verstelmogelijkheden is dit een van de beste airbikes op de markt. Door de 7 radiale schoepen wordt een luchtweerstand gecreëerd die progressief zwaarder wordt naarmate je zelf ook zwaarder traint. Omdat de snelheid waarbij deze ronddraait wordt verhoogd, verhoog je ook de luchtweerstand.

Gratis levering: 2-4 werkdagen
€1.299,-

 (incl. BTW)

Toorx Airbike BRX-Air 300 Toorx Airbike BRX-Air 300 (BRX-AIR-300)

De Toorx Airbike BRX-Air 300 is een airbike die geschikt is voor beginner tot topatleet. Door de 12 radiale schoepen wordt een luchtweerstand gecreëerd die progressief zwaarder wordt naarmate je zelf ook zwaarder traint. Omdat de snelheid waarbij deze ronddraait wordt verhoogd, verhoog je ook de luchtweerstand. Door de ingebouwde intervalprogramma's verbeter jij je conditie sneller als nooit te voren.

Gratis levering: 2-4 werkdagen
€599,-

 (incl. BTW)

Inspire CB1 Airbike Inspire CB1 Airbike (CB1)

Met de Inspire CB1 Airbike breng je op een efficiënte manier je conditie op peil en je lichaam in vorm. De Airbike is voorzien van zowel hendels voor de armen als trappers. Door het speciale ontwerp heeft deze aribike een dubbelfunctie; Door de voetsteunen aan de voorzijde kun je je volledig richten op het bovenlichaam omdat je de trappers niet gebruikt. De fiets is voorzien van een verstelbaar groot zadel wat het comfort ten goede komt. De riem aangedreven ventilatorweerstand zorgt voor verkoeling en een prettige rit.

Voor 17:00 uur besteld in doos, vandaag gratis verstuurd
€699,-

 (incl. BTW)

Wat is een airbike?

Airbikes, ook wel fanbikes en assault bikes genoemd, zijn stationaire fietsen die gebruik maken van een combinatie van arm- en beenkracht. Daar de meeste fitnessapparatuur zoals hometrainers en crosstrainers gebruik maken van elektriciteit maken de airbikes gebruik van lucht als weerstand middels een grote ventilator. Hoe harder je trapt en je armen beweegt hoe zwaarder de weerstand wordt. Dit maakt ze vooral populair voor HIIT (hoge intensiteit intervaltrainingen) en crossfit workouts. Maar ze zijn ook heel goed voor thuisgebruik. Ze zijn erg populair omdat je met deze fietsen snel calorieën kan verbranden en je tevens een full-body workout brengen.

Voor wie is een airbike geschikt?

Het leuke van airbikes is dat ze vrijwel voor iedereen geschikt zijn. Of je nu een beginner bent of al wat meer ervaren. De airbike is vooral populair onder de sporters die op zoek zijn naar een intensieve en efficiënte workout.

Voor crossfitters: Vanwege de hoge intensiteit (HIIT) en de mogelijkheid om zowel je boven- als onderlichaam te trainen is de airbike een van de favorieten in de crossfit gemeenschap.

Voor de thuissporters: Het fijne van een airbike is dat ze redelijk compact zijn en

Voor sporters die hun uithoudingsvermogen willen verbeteren: Airbikes bieden je een uitstekende cardio workout. Daarom zijn ze ook zeer geschikt als je jouw uithoudingsvermogen en prestaties wilt verbeteren.

Voor mensen die snel calorieën willen verbranden: Door de intensiteit van de airbike staat dit fitnessapparaat ook wel bekend als de calorieënverbrander. Je kan zelf de intensiteit bepalen door harder of zachter te gaan. Dit maakt een airbike geschikt voor sporters die hun cardio en gezondheid willen verbeteren.

Wat zijn de voordelen van een airbike?

Het trainen op een airbike brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo heb je altijd een full-body workout, in tegenstelling tot de traditionele hometrainers train je met een airbike zowel je armen als je benen wat zorgt voor een volledige lichaamstraining. Dit zorgt er niet alleen voor dat je meer calorieën verbrand maar ook dat je algehele spierkracht en conditie verbeterd.

Daarnaast zijn airbikes ook zeer gebruiksvriendelijk. Ze hebben veelal een eenvoudig ontwerp zonder ingewikkelde programma’s of constructies. Dit maakt ze toegankelijk voor sporters van vrijwel alle leeftijden en fitnessniveaus.

Train met een variabele weerstand, het fijne van de airbikes is dat ze zich automatisch aanpassen aan jouw inspanningsniveau. Dus hoe harder je trapt en met je armen beweegt hoe zwaarder de weerstand wordt.

Ga voor een efficiënte calorieverbranding, Doordat je met een airbike onder andere op hoge intensiteit kan trainen kan je in een kortere tijd aardig wat calorieën verbranden. Dit is ideaal als je vet wilt verliezen en je cardio wilt verbeteren.

Waar moet je op letten bij het kopen van een airbike?

Wil je graag een airbike voor thuis of voor in je professionele omgeving (zoals een sportschool of fysiopraktijk) kopen? Dan is het belangrijk dat deze goed aansluit bij jouw persoonlijke behoeften (of die van je cliënten). Er zijn verschillende criteria waarmee je rekening kan houden.

Comfort en verstelbaarheid: Kijk of de aribike beschikking heeft over een verstelbaar zadel en multi grip handvatten. Met het verstelbare zadel kan je de airbike aanpassen aan je lichaamslengte en met de multi grips kan je regelmatig van grip verwisselen. Dit is belangrijk om comfortabel te kunnen trainen en blessures te voorkomen.

Het weerstandsysteem: Vrijwel alle airbikes maken gebruik van een ventilatorweerstandssysteem. Hoe harder je trapt en met je armen beweegt hoe zwaarder de intensiteit wordt.

Display en monitoring: Wil je graag je trainingsdata kunnen zien en bijhouden? Dan is een goed display met monitoring belangrijk. Kijk bijvoorbeeld of de airbike informatie toont zoals de tijd, afstand, snelheid verbrande calorieën en hartslag. Zo kan je nóg gerichter trainen.

Het geluid: Sommige airbikes kunnen luidruchtig zijn door de ventilator, vooral op hoge intensiteit. Als je in een appartement woont of met anderen dan kan het geluidsniveau een belangrijk aandachtspunt zijn.

Het formaat: Bekijk vooraf goed waar je de airbike wilt neerzetten. Airbikes zijn over het algemeen redelijk compact. Wil je de bike kunnen verplaatsen? Kijk dan of er transportwieltjes aanwezig zijn.

Wat is HIIT en is een airbike daar geschikt voor?

De afkorting HIIT staat voor High-Intensity Interval Training. Dit is een trainingsmethode waarbij je korte periodes intensief traint en deze vervolgens afwisselt met korte herstelperiodes. Een typische HIIT-sessie varieert meestal van 10 tot 30 minuten waarbij je jouw hartslag snel verhoogd om maximale inspanning te leveren en daarna tussendoor korte rustperiode hebt.

Een van de grote voordelen van HIIT is dat je jouw cardiovasculaire systeem verbeterd maar ook zorgt het voor een verhoogde vetverbranding en calorieverbranding, verbeterde spierkracht en een verbeterd uithoudingsvermogen

Doordat airbikes toegankelijk zijn voor verschillende fitnessniveaus en eenvoudig te gebruiken zijn, zijn ze zeer geschikt voor HITT trainingen en regulier gebruik.

Welke merken Airbikes zijn er allemaal?

In ons assortiment vind je alleen de beste mid-range tot high-end airbikes. Bekende merken zie je bij ons terug kan vinden zijn onder andere:

  • Schwinn
  • Toorx
  • Hammer Strength
  • Lifemaxx
  • Octane

Hulp nodig bij de keuze van je nieuwe airbike?

Wil je graag een airbike kopen? Maar ben je er nog niet helemaal uit welke het beste bij je wensen en behoeften zou passen? Dan helpen wij je graag verder bij al je vragen. Je kan onze airbike specialisten telefonisch via +31(0)413-256800 bereiken of stuur een e-mail. Of kom langs in onze winkel in Volkel, Nederland.

Advies nodig?
Waarom Fitness24?

Home | Hometrainers > Airbikes

Print
Advies nodig?

Fitness24.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?