Smith Machines

Een Smith Machine is een onmisbaar toestel bij krachttraining. Met dit toestel kan je namelijk verschillende spiergroepen trainen op één apparaat. Daarnaast biedt het je extra stabiliteit en veiligheid tijdens je krachttrainingen met zware gewichten. Of je nu een beginnende krachttrainer bent of al ervaren, een Smith Machine helpt jou je fitnessdoelen te bereiken.

Lees verder

Smith machines
Sorteren

     

Finnlo Maximum Inspire SCS Smith Cage System + Cadeau 7% Korting Finnlo Maximum Inspire SCS Smith Cage System (F3643)

De Finnlo Maximum Inspire SCS Smith Cage System is de nieuwste toevoeging aan de Inspire Fitness home gym family. De Smith Cage System biedt een breed scala aan oefeningen voor diegene die op zoek is naar een volledige en evenwichtige workout. De Finnlo Maximum Inspire SCS Smith Cage System is een combinatie van 3 belangrijke trainingsapparaten in 1; de Smith Machine, Powercage en een volledig verstelbaar dual pulley systeem (functional trainer) met indrukwekkend trainingsgewicht. Dit toestel wordt door ons geleverd Inclusief verstelbare halterbank bank met leg curl en preacher curl.

Voor 17:00 uur besteld in doos, vandaag gratis verstuurd

€5.699,-

€5.299,-

  Je bespaart €400,- (incl. BTW)

Life Fitness Signature Series Smith Machine SMM Life Fitness Signature Series Smith Machine SMM (SMM)

Life Fitness Signature Series Smith Machine SMM Signature Series herdefinieert traditionele toestellen door het mentale gat te dichten tussen intimidatie en vertrouwen. Het op de foto getoonde bankje is optioneel verkrijgbaar. Sporters van alle niveaus halen voordeel uit het meer dan twintig jaar marktinzicht, biomechanische deskundigheid en feedback van gebruikers die elk afzonderlijk hebben bijgedragen aan deze krachtige apparatuurlijn. Ook gebruikte Life Fitness Signature Series apparatuur hebben wij voldoende voorradig.

Beschikbaar, vraag naar de levertijd
€7.589,-

 (incl. BTW)

Body-Solid ProClub Line counter-balanced smith machine Body-Solid ProClub Line counter-balanced smith machine (KSCB1000)

De Body-Solid ProClub line Counter Balanced Smith Machine is een professionele smith machine uit de ProClubLine serie van Body Solid. De Body Solid ProClubLine serie is ontworpen voor sporters behoefte hebben aan professionele kwaliteit voor een betaalbare prijs. Doordat de halter niet voor-, achter- of zijwaarts kan vallen is deze smitch machine super veilig en is een spotter ook niet noodzakelijk.

Gratis levering: 3-7 werkdagen
€3.795,-

 (incl. BTW)

X-Line smith machine with counterweight X-Line smith machine with counterweight (XR217)

De  X-Line toestellen voldoen aan de hoogste normen voor professionele apparaten tegen een fractie van de prijs. Moderne technologie en wetenschappelijk onderzoek in de bewegingswetenschappen, biomechanica, sportgeneeskunde en topsport maken het mogelijk om nieuwe generatie machines te ontwerpen voor professionele fitness-en zorgomgeving. Het gebruik van de hoogwaardige materialen, geavanceerde technologieën en hoge precisie-apparatuur vormen de belangrijkste elementen voor het succes van de X-Line training toestellen. De invoering van een wetenschappelijke benadering bij de ontwikkeling van deze apparatuur, en technische controle service op elk productie niveau, waarborgen de kwaliteit. De bekleding is gemaakt van hoog kwaliteitsleer met een hoge densiteit vulling.

Beschikbaar, vraag naar de levertijd
€3.299,-

 (incl. BTW)

Tuff Stuff Smith Machine CSM-600 Basic Smith-Half Cage Tuff Stuff Smith Machine CSM-600 Basic Smith-Half Cage (TUFFSTUFFCSM600)

De Tuff Stuff Smith Machine CSM-600 Basic Smith-Half Cage voorziet u van de voordelen van het gebruik van losse gewichten met de veiligheid en de controle van een los toestel. De Tuff Stuff CSM-600 Smith machine is voorzien van een kogelgelagerde geleiding van de halterstang voor een soepele beweging. Daarnaast is deze smith machine van Tuff Stuff voorzien van verstelbare aflegmogelijkheden aan de voorkant zo dat de CSM-600 ook als een half cage dient. Deze aflegmogelijkheden zijn in 20 verschillende hoogtes verstelbaar.

Beschikbaar, vraag naar de levertijd
€3.250,-

 (incl. BTW)

Body-Solid Series 7 smith machine full options 5% Korting Body-Solid Series 7 smith machine full options (KGS348FB)

De Body-Solid Series 7 Smith Machine Full Options is het beste middel voor het ontwikkelen van meer spiermassa, met deze Smitch machine ontwikkel je meer spiermassa dan je ooit had kunnen dromen. Feitelijk kunt u met de Serries 7 elke oefening doen die u ook in een volledig ingerichte sportschool zult vinden, maar dan bij u thuis en ook nog eens zonder dat u een spotter nodig heeft. Dit is niet zomaar een smith machine, het ontwikkelen van een smith machine die kon voldoen aan de enorm hoge kwaliteitseisen van Body-Solid is zeker niet gemakkelijk geweest. Terwijl andere bedrijven zo snel mogelijk hun smith machine op de markt hebben gebracht, heeft Body-Solid alle tijd genomen die er voor nodig was om de 7-Series te lanceren.

Gratis levering: 3-7 werkdagen

€4.230,-

€3.995,-

  Je bespaart €235,- (incl. BTW)

Body-Solid Lat attachment voor de Body-Solid Series 7 smith machine Body-Solid Lat attachment voor de Body-Solid Series 7 smith machine (KGLA348)

Deze Body Solid Lat Attachment met 95 kg gewichtstapel is een uitbreiding en alleen te gebruiken in combinatie met de Body Solid Smith Machine Series 7.  Voorzien van 95 kg gewichtsstapel met extra "add-on" hendels voor losse gewichten. De verstelbare lage row stelt u in staat om een maximale stretch van de rug te krijgen en is geschikt voor gebruikers van alle lengtes. Inclusief lat bar en straight bar.

Voor 17:00 uur besteld in doos, vandaag gratis verstuurd
€1.095,-

 (incl. BTW)

Body-Solid Pec dec station voor series 7 smith machine Body-Solid Pec dec station voor series 7 smith machine (KGPA3)

De Body Solid Pec Dec station is een ideale aanvulling op uw Body Solid series 7 smith machine en is ook alleen maar in combinatie met deze smith machine te gebruiken.  Deze wordt gemonteerd aan de Lat Attachment. Deze moet daarvoor dus aangeschaft worden omdat daar de weight stack aan vast zit.

Gratis levering: 3-7 werkdagen
€289,-

 (incl. BTW)

Body-Solid Series 7 smith machine Body-Solid Series 7 smith machine (KGS348Q)

De Body Solid Series 7 Smith Machine is het beste middel voor het ontwikkelen van meer spiermassa, met deze Smitch machine ontwikkel je meer spiermassa dan je ooit had kunnen dromen. Feitelijk kunt u met de Serries 7 elke oefening doen die u ook in een volledig ingerichte sportschool zult vinden, maar dan bij u thuis en ook nog eens zonder dat u een spotter nodig heeft. Dit is niet zomaar een smith machine, het ontwikkelen van een smith machine die kon voldoen aan de enorm hoge kwaliteitseisen van Body-Solid is zeker niet gemakkelijk geweest. Terwijl andere bedrijven zo snel mogelijk hun smith machine op de markt hebben gebracht, heeft Body-Solid alle tijd genomen die er voor nodig was om de 7-Series te lanceren.

Gratis levering: 3-7 werkdagen
€2.095,-

 (incl. BTW)

Tuff Stuff Smith Machine Full Options CSM-725WS inclusief gratis bench + Cadeau Tuff Stuff Smith Machine Full Options CSM-725WS inclusief gratis bench (CSM-725WS)

De Tuff Stuff Smith Machine Full Options CSM-725WS voorziet u van de voordelen van het gebruik van losse gewichten met de veiligheid en de controle van een los toestel. De Tuff Stuff CSM-725WS Smith machine is voorzien van een kogelgelagerde geleiding van de halterstang voor een soepele beweging. Daarnaast is deze smith machine van Tuff Stuff voorzien van verstelbare aflegmogelijkheden aan de voorkant zo dat de CSM-725WS ook als een half cage dient. Deze aflegmogelijkheden zijn in 20 verschillende hoogtes verstelbaar. De CSM-725WS smith machine is ook voorzien van verstelbare begrenzers, zowel in het smith machine systeem als aan de voorkant voor tijdens de losse oefening. Als klap op de vuurpijl is deze smith machine voorzien van een chip-up mogelijkheid en maar liefst 2 x 5 opbergmogelijkheden van uw olympische halterschijven en 1 opbergmogelijkheid voor een olympische halterstang.

Beschikbaar, vraag naar de levertijd
€6.695,-

 (incl. BTW)

Tunturi SM80 Full Smith machine 12% Korting Tunturi SM80 Full Smith machine (17TSSM8000)

De Tunturi SM80 Full Smith machine biedt uitgebreide trainingsmogelijkheden voor bijna alle halteroefeningen. Zo kunnen verschillende spieropbouwende oefeningen effectief worden uitgevoerd met de multipress. Of het nu gaat om halteroefeningen, schuin bankdrukken, negatief bankdrukken of squatten - de multi-press van Tunturi biedt een uitkomst voor bijna alle oefeningen.

Gratis levering: 2-5 werkdagen

€1.239,-

€1.079,-

  Je bespaart €160,- (incl. BTW)

Tunturi SM60 Half Smith machine Tunturi SM60 Half Smith machine (17TSSM6000)

De Tunturi SM60 Half Smith machine is ideaal voor thuisgebruik als je graag wil trainen zonder spotter. De rugsteun van de halterbank is verstelbaar, leg je de bank helemaal plat, dan is deze perfect voor vrij bankdrukken. Zet je de rugleuning schuin, dan is het de ideale sit-up bank om jouw buikspieren te trainen, met of zonder halter. De veiligheid tijdens de training is gegarandeerd, doordat je de halterstang op elk gewenst moment vast kunt zetten op de haltersteunen.

Gratis levering: 2-5 werkdagen
€599,-

 (incl. BTW)

Body-Solid Powerline smith machine Body-Solid Powerline smith machine (KPSM144X)

De Body-Solid Powerline smith machine is een echte krachtpatser die vaak wordt nagebootst maar nooit wordt gedupliceerd. Het is een uitgekiende combinatie van kracht en weerstand in combinatie met de veiligheid en controle van een fitnesstoestel. Het frame van de Powerline PSM144X Smith Machine is 5 cm x 5 cm dik en gemaakt van 12 gauge stalen pilaren ter ondersteuning. De Super-Glide-drager geleid en ondersteund je tijdens de meest krachtige sets. Powerline heeft de beste onderdelen uit de health-lijn gehaald en ontwikkeld volgens hun eigen normen, en het beste van alles is dat we het betaalbaar hebben gemaakt!

Gratis levering: 3-7 werkdagen
€625,-

 (incl. BTW)

Ironmaster Smith Machine IM2000 Base Ironmaster Smith Machine IM2000 Base (IM2000)

Ironmaster Smith Machine IM2000 Base  

Tijdelijk uitverkocht, vraag naar de levertijd
Prijs op aanvraag

 

Life Fitness Optima Series Smith Rack Life Fitness Optima Series Smith Rack (PH-OSSM)

Het Life Fitness Optima Series Smith Rack combineert de beginnersvriendelijke gewichtstabilisatie van een Smith Machine met de geavanceerde opties van Olympic bar trainen zonder ondersteuning. Het slanke ontwerp is uitnodigend voor alle sporters. De afgebeelde halterschijven en bench zijn optioneel verkrijgbaar.    

Beschikbaar, vraag naar de levertijd
€4.789,-

 (incl. BTW)

Toorx Smith Machine WLX-70 Toorx Smith Machine WLX-70 (WLX-70)

Met de Toorx Smith Machine WLX-70 kunt u veel oefeningen uitvoeren met de veiligheid van een smith machine. Dit toestel is gemaakt van gelagerde massief stalen geleiders om soepel te kunnen trainen. U kunt gebruik maken van zowel 25 als 50 mm halterschijven. Doordat deze Smith Machine voorzien is van een chin-up bar, kunt u ook uzelf optrekken.

Gratis levering: 2-4 werkdagen
€799,-

 (incl. BTW)

Life Fitness Axiom Smith Rack Life Fitness Axiom Smith Rack (OP-SM)

De Life Fitness Axiom Smith Rack combineert de beginnersvriendelijke gewichtsstabilisatie van een Smith Machine met de geavanceerde mogelijkheden voor het ondersteunen van de Olympische stang. Het slanke ontwerp werkt uitnodigend op alle sporters.

Beschikbaar, vraag naar de levertijd
€5.438,-

 (incl. BTW)

WT Fitness Multi smith machine - DEMO Uitverkoop WT Fitness Multi smith machine - DEMO (WT-Fitness-MSM)

Deze WT Fitness Multi smith machine - DEMO biedt alles wat je nodig hebt voor een full body workout.

Ideaal als je thuis aan de slag wilt. Het toestel is zelfs voorzien van een gratis halterbank. Er zijn verschillende oefeningen mogelijk dankzij de pulleys, peck deck, smith bar en chinning bar.

Deze full smith machine beschikt over haltersteunen om oefeningen uit te voeren met een losse halterstang.

Daarnaast beschikt dit toestel over een ruime mogelijkheid om halterschijven op te bergen.

Let op: Dit is een demo apparaat dat volledig is nagekeken en getest. Het verkeerd in zeer goede staat.

Voor 17:00 uur besteld, vandaag gratis verstuurd

€3.995,-

€1.995,-

  Je bespaart €2.000,- (incl. BTW)

Wat is een Smith Machine?

Een Smith Machine is een speciaal fitnesstoestel voor krachttraining. Het toestel bestaat uit een frame en een halterstang. Het unieke aan de Smith Machines is dat je de halterstang op ieder gewenst moment vast kan zetten. Deze halterstang loopt namelijk tussen een rails waardoor je alleen verticaal kan bewegen. Normaliter is er namelijk bij bijv. squaten een spotter nodig als die laatste herhaling nét te zwaar is maar een Smith Machine zorgt ervoor dat de spotter niet meer nodig is en je daardoor veiliger kan trainen.

 

Waarom kiezen voor krachttraining middels een Smith Machine?

Met krachttraining zorgt ervoor dat je jouw dagelijkse routines, of dat nu fysieke arbeid is of kantoorwerk, beter en gemakkelijker kan doen. Door krachttraining versterk je namelijk jouw spieren waardoor je de kans op eventuele blessures of andere lichamelijke klachten verkleint. Met sterke schouders- rugspieren maar ook met een sterke core zorg je er voor dat je minder last krijgt van je schouders, nek en (lage)rug.

Enkele voordelen van Smith machines zijn:

 1. Veiliger trainen door halterstanggeleiding
  De Smith Machines beschikken over halterstanggeleiding, dat wil zeggen dat de halter tussen rails loopt. Hierdoor is het hebben van een spotter niet meer nodig. Als op een gegeven moment de herhalingen te zwaar worden kan je snel en gemakkelijk de halterstang vastzetten. Als je traint met alleen een halterstang (dus niet middels een Smith machine) dan heb je vrijwel altijd een spotter nodig voor het geval je het gewicht niet meer getild krijgt.

  Daarnaast is ook je positie beter dan met een losse halterstang. Zo sta je altijd recht en in een goede positie. Train je met een losse halterstang dan kan je gaan wiebelen of je evenwicht verliezen.

 2. Geschikt voor zowel beginners, gevorderden en revalidatie
  Het leuke van een Smith Machine is dat ze voor vrijwel elke krachttrainer geschikt zijn. Begin je net met krachttraining dan help een Smith Machine jou de beweging onder de knie te krijgen.

  Afhankelijk van de Smith Machine is deze ook zeer geschikt voor de ervaren krachttrainer. Diverse Smith machines kunnen namelijk gewichten aan tot enkele honderden kilo’s. Ruim voldoende om jezelf voor een lange tijd uit te dagen.

  Moet je wellicht revalideren? Ook dan kan een Smith Machine een uitkomst bieden. Afhankelijk van het toestel kan je het gewicht ook op een lager aantal kilo’s zetten én je zal met de Smith Machine niet snel onverwachte of verkeerde oefeningen maken.

 3. Perfect voor het uitvoeren van verschillende krachtoefeningen
  Hoewel Smith Machines veel gebruikt worden voor squat oefeningen kan je met deze toestellen nog véél meer krachtoefeningen doen. zoals de bench press, shoulder press, deadlifts maar ook rows.

Daarnaast biedt krachttraining nog andere voordelen zoals:

 • Het heeft een positieve invloed op je gezondheid
 • Het is een zeer goede manier voor het opbouwen en versterken van je spieren
 • Het geeft je zelfvertrouwen een boost
 • De kans op blessures en foutief trainen is beperkt door een betere ondersteuning
 • Door rustig op te bouwen en de juiste uitvoering van krachtoefeningen te hanteren, kan je rug- en nekklachten verminderen en voorkomen.

 

Waarop moet je letten bij het kopen van een Smith Machine?

Met het grote aanbod aan verschillende Smith Machines is het belangrijk om eerst goed je wensen en behoeften in kaart te brengen. Begin je net met krachttraining dan kan je bijvoorbeeld ook eerst voor een lichter toestel gaan of een uitbreidbaar toestel zoals de Body-Solid 7 Series. Ben je al verder gevorderd met je krachttrainingen dan ga je natuurlijk voor een toestel waarmee je het maximale uit je trainingen kan halen.

Bij de keuze voor je nieuwe Smith Machine kan je onder andere op de volgende punten letten:

 1. Losse halterschijven of gewichtsstapels
  De meeste Smith machines maken gebruik van losse halterschijven. Het voordeel van losse halterschijven is dat je gemakkelijk het gewenste gewicht aan de stang kan hangen. Vaak moet je de halterschijven er wel los bijkopen.

  Eén enkel toestel namelijk de Finnlo SCS maakt gebruikt van gewichtsstapels. Dit is nog net even wat gebruiksvriendelijker dan de losse halterschijven. Bij de Finnlo SCS zijn de gewichtsstapels namelijk geïntegreerd in het toestel. Het gewicht kan je makkelijk aanpassen met een steekpin die je in de gewenste gewichtsschijf steekt. Belangrijk is dat de gewichtsstacks voor de cable pulleys gelden en niet voor de smith bar.

 2. Is er een halterbank aanwezig?
  Ter uitbereiding op het aantal oefeningen wordt er bij verschillende Smith Machines een halterbank bijgeleverd. Zo kan je bijvoorbeeld ook bench presses doen.

 3. De hoogte van het toestel
  Het is belangrijk om vooraf eerst goed te bepalen waar je jouw nieuwe Smith machine neer wilt zetten. Sommige Smith Machines kunnen namelijk vrij hoog zijn. Soms bevatten ze namelijk ook een pull-up stang. Daarom is goed om voorraaf ook de hoogte goed in acht te nemen zodat je zeker weet dat het toestel zal passen op je gewenste plek en je daar ook voldoende ruimte hebt om je oefeningen te doen.

 4. Belastbaarheid van de halterstang
  In de regel bevatten duurdere Smith Machines ook een betere halterstang. Niet iedere halterstang is namelijk hetzelfde. Als de Smith Machine van jouw keuze bijvoorbeeld tot 250 kilo kan dan is het wijs om géén zwaarder gewicht aan de halterstang te hangen. Hierdoor kan die namelijk buigen of knakken. Je kan beter gaan voor een Smith Machine die een hoger gewicht aankan zodat je hier een ruime tijd mee vooruit kan. Het gewicht wat de stang aankan wordt altijd weergeven bij het toestel.

 5. Halterschrijven wel of niet kunnen ophangen
  Ga je voor een Smith Machine met losse halterschijven? Dan is het ook belangrijk om te kijken of je de losse halterschijven ergens op kan hangen. Zo liggen ze nooit in de weg en heb je ze altijd in de buurt als je het trainingsgewicht wilt wisselen.

 6. Optrekstangen
  Wil je ook graag de mogelijkheid hebben tot een optrekstang? Dat is ook mogelijk. Verschillende Smith Machines zijn uitgerust met een optrekstang zodat je nóg meer oefeningen kan doen.

 7. Uitbreidbaarheid van de Smith Machine
  Een van de unieke Smith Machines is de Body-Solid Series 7. Dit toestel bied je verschillende mogelijkheden tot uitbreiding waardoor je beschikt over extra krachtoefeningen. Hierbij kan je denken aan een Pec Dec extension, Lat attachment en een halterbank.

Enkele top merken onder de Smith Machines zijn: Body-SolidTuff Stuff en Tunturi.

 

Voor wie is een Smith Machine geschikt?

Smith Machines zie je veel terug in (semi)professionele omgevingen zoals fysiopraktijken, sportscholenhotels maar ook voor thuisgebruik zie je ze steeds vaker.

Het leuke van een Smith Machine is dat deze toestellen voor iedereen geschikt zijn die aan zijn kracht wilt werken. Smith Machines komen in verschillende uitvoeringen, dus of je nu net begint met krachttraining, al gevorderd bent of misschien wel moet revalideren. Voor iedereen is er wel een geschikt toestel te verkrijgen.

 

Hulp nodig bij je keuze?

Wil je graag gaan voor een Smith Machine maar weet je nog niet precies welke het beste bij jou past? Dan helpen wij je graag verder met gericht advies en al je vragen. Je kan onze Smith Machine specialisten bereiken per telefoon via +31(0)413-256800stuur een e-mail. Of kom langs in onze showroom in Volkel, Nederland.

Advies nodig?
Waarom Fitness24?

Home | Krachtapparatuur > Smith machines

Print

Fitness24.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?