Power racks & dip stations

Wil je graag werken aan je kracht en spieren opbouwen? Dan mag een Power Rack zeker niet ontbreken in je homegym. Het is een van de meest veelzijdige krachttoestellen die je kunt hebben. Het is namelijk zo ontworpen dat je er een breed scala aan krachtoefeningen mee kan doen én het Power Rack ook nog eens kan uitbreiden indien gewenst. Met een Power Rack kan je al jouw krachtdoelen bereiken.

Lees verder

Power racks en dip stations
Sorteren

     

123

Body Solid Vertikal Knee Raise and Dip GVKR60 Body Solid Vertikal Knee Raise and Dip GVKR60 (KGVKR60)

Body Solid Vertikal Knee Raise and Dip GVKR60 De GVKR60 van Body-Solid is ontworpen voor een intensieve buiktraining zonder de nare pijntjes en discomfort in de lage rugspieren. Vertical Knee Raise machines zijn moeilijk te verslaan als het gaat om het slanker en strakker makken van de taille.

Gratis levering: 3-7 werkdagen
€459,-

 (incl. BTW)

Body-Solid ProClub Line multi squat rack machine Body-Solid ProClub Line multi squat rack machine (KSMR-1000)

Het Body-Solid ProClub Line multi squat rack machine is de perfecte machine voor gebruikers van alle lengtes om een veilige en comfortabele training af te werken. Zware samengestelde oefeningen als squats en drukoefeningen kunnen eenvoudig worden uitgevoerd met behulp van het massief stalen gun rack voorzien van 13 verschillende posities. De uiterst stabiele steunbalken zorgen voor een veilige training met maximaal gewicht en resultaat.

Gratis levering: 3-7 werkdagen
€1.795,-

 (incl. BTW)

Tuff Stuff Powercage CPR-265 Tuff Stuff Powercage CPR-265 (CPR265)

Tuff Stuff Powercage CPR-265 De vrijheid in het uitvoeren van de beweging in combinatie met de verstelmogelijkheden en de begrenzing maakt de Tuff Stuff CPR-265 Power Rack tot een must-have voor sporters die zonder compromie meer kracht en/of spiergroei willen hebben.

Beschikbaar, vraag naar de levertijd
€1.850,-

 (incl. BTW)

Powerline PPR200X Power Rack Powerline PPR200X Power Rack (KPPR200X)

Geef uw training een boost met een van de eerste innovaties die gewichtheffers in staat stelde om veilig en effectief te trainen, het Body-solid Powerline Power rack! Tegenwoordig vindt u een power rack in elke sportschool, dus waarom nog niet bij u thuis? Met de brede toegang heeft u een grote bewegingsvrijheid om een groot scala aan oefeningen uit te voeren zoals squats, military presses, incline- vlak- en decline bankdrukken en oefeningen als shrugs en calf raises. Het Powerline Power Rack is voorzien van 18 verschillende posities, twee lift-offs en twee verstelbare begrenzers zodat uw training simpel en effectief kan worden uitgevoerd.

Gratis levering: 3-7 werkdagen
€495,-

 (incl. BTW)

Body Solid power rack GPR370 Multi Press Rack Body Solid power rack GPR370 Multi Press Rack (KGPR370)

De GPR370 is ontworpen met een extra breed grondoppervlak met maar liefst vier poten voor stabiliteit. Daarnaast is het gun rack voorzien van een 7° hoek voor een natuurlijke beweging van uw lichaam tijdens het liften van het gewicht.

Gratis levering: 3-7 werkdagen
€679,-

 (incl. BTW)

Body-Solid Powerline squat rack 6% Korting Body-Solid Powerline squat rack (KPSS60X)

Het zeer solide en zwaar uitgevoerde Body-Solid Powerline squat rack zorgt voor een veilige training met de zwaarste gewichten. De hoogte is in te stellen van 75 tot 150 CM. Het squat Rack is te gebruiken voor vlak en schuin bankdrukken, squats, curls, staand roeien, kuitoefeningen en nog vele andere trainingen. De getoonde stang en schijven zijn optioneel verkrijgbaar.

Gratis levering: 3-7 werkdagen

€228,95

€214,95

  Je bespaart €14,- (incl. BTW)

X-Line squat frame X-Line squat frame (XR316)

De  X-Line toestellen voldoen aan de hoogste normen voor professionele apparaten tegen een fractie van de prijs. Moderne technologie en wetenschappelijk onderzoek in de bewegingswetenschappen, biomechanica, sportgeneeskunde en topsport maken het mogelijk om nieuwe generatie machines te ontwerpen voor professionele fitness-en zorgomgeving. Het gebruik van de hoogwaardige materialen, geavanceerde technologieën en hoge precisie-apparatuur vormen de belangrijkste elementen voor het succes van de X-Line training toestellen. De invoering van een wetenschappelijke benadering bij de ontwikkeling van deze apparatuur, en technische controle service op elk productie niveau, waarborgen de kwaliteit. De bekleding is gemaakt van hoog kwaliteitsleer met een hoge densiteit vulling.

Beschikbaar, vraag naar de levertijd
€2.199,-

 (incl. BTW)

Tunturi WT60 Cross fit power rack Tunturi WT60 Cross fit power rack (17TSWT6000)

Of je nu net begint met trainen of al veel ervaring hebt, het Tunturi WT60 Cross fit power rack mag niet ontbreken in je eigen cross-fit garage. Zo kun je met de pull up bar en de verchroomde dip hendels trainen met je eigen lichaams gewicht. Verander jouw training elke keer weer door de stang op verschillende manieren vast te pakken. Ook is het rek ideaal voor oefeningen met een halterstang, zoals bankdrukken, deadlifts, lunges en squats.

Gratis levering: 2-5 werkdagen
€408,95

 (incl. BTW)

Body-Solid Commercial power rack Body-Solid Commercial power rack (KSPR1000)

Het Body-Solid Commercial power rack beschikt over alles wat je van een power rack wil hebben deze dagen. De zeer sterke, van massief staal gemaakte constructie van dit power rack zorgt voor een maximale belasting van wel 450 kilo. Het rack is voorzien van bevestigingspunten waarmee het aan de vloer kan worden vast gemonteerd, hierdoor is het rek ideaal voor in een sportschool. Dit zorgt voor maximale veiligheid voor uw klanten, zo kan het rek niet omgetrokken worden als er bijvoorbeeld een suspension trainer aan het rek bevestigt zit. Door zijn grote aantal mogelijke uitbreidingen, kun je het Commercial power rack helemaal naar eigen wens samenstellen en zo het ultieme fitness toestel creëren. Halterschijven en -stangen zijn niet inbegrepen.

Gratis levering: 3-7 werkdagen
€1.795,-

 (incl. BTW)

Body-solid weight assited chin dip Body-solid weight assited chin dip (KFCDWA)

Met de Body-Solid weight assisted chin dip kunt u chin-ups en dips uitvoeren, voor meer kracht en conditie in het bovenlichaam. De voordelen van deze oefeningen kunnen nu worden bereikt door fitnessenthousiastelingen van elk krachtniveau. Met zijn gewichtsondersteunde kniestukmechanisme biedt dit toestel iedereen dezelfde voordelen van kin- en dipoefeningen, ongeacht hun huidige fitnessniveau of gewicht. De weight assisted chin dip kan rechtstreeks op de gewichtenstapel van de Body-Solid Fusion 600 krachtstation worden bevestigd, zodat de gebruiker tegenwicht kan bieden aan zijn eigen lichaamsgewicht. Let op: alleen voor gebruik met de Fusion 600.

Gratis levering: 3-7 werkdagen
€949,-

 (incl. BTW)

Body-Solid Commercial extended power rack Body-Solid Commercial extended power rack (KSPR1000BACK)

Het Body-Solid Commercial extended power rack beschikt over alles wat je van een power rack wil hebben deze dagen. De zeer sterke, van massief staal gemaakte constructie van dit power rack zorgt voor een maximale belasting van wel 450 kilo. Het rack is voorzien van bevestigingspunten waarmee het aan de vloer kan worden vast gemonteerd, hierdoor is het rek ideaal voor in een sportschool. Dit zorgt voor maximale veiligheid voor uw klanten, zo kan het rek niet omgetrokken worden als er bijvoorbeeld een suspension trainer aan het rek bevestigt zit. Deze uitbreiding beschikt over 6 opbergpinnen waar olympische halterschijven aan gehangen kunnen worden, verder zorgt de uitbreiding voor een perfecte plek voor het Power Rack Attachment opbergvak voor kettlebells, medicijnballen en andere fitness accessoires.

Gratis levering: 3-7 werkdagen
€2.495,-

 (incl. BTW)

Body-Solid Commercial extended power rack package Body-Solid Commercial extended power rack package (KSPR1000BACKP4)

Het Body-Solid Commercial extended power rack package beschikt over alles wat je van een power rack wil hebben deze dagen. De zeer sterke, van massief staal gemaakte constructie van dit power rack zorgt voor een maximale belasting van wel 450 kilo. Het rack is voorzien van bevestigingspunten waarmee het aan de vloer kan worden vast gemonteerd, hierdoor is het rek ideaal voor in een sportschool. Dit zorgt voor maximale veiligheid voor uw klanten, zo kan het rek niet omgetrokken worden als er bijvoorbeeld een suspension trainer aan het rek bevestigt zit. Het commerciële uitgebreide power rack-pakket bevat een rear expension die een perfecte ruimte creëert voor een spotter, hij wordt geleverd met
zes olympische gewichthoorns voor opslag van olympische halterschijven. De rear expension beschikt ook over het Power Rack Attachment opbergvak voor kettlebells, medicijnballen en andere fitness accessoires. Halterschijven en -stangen zijn niet inbegrepen.

Gratis levering: 3-7 werkdagen
€3.325,-

 (incl. BTW)

Body-Solid Commercial Extended double power rack package Body-Solid Commercial Extended double power rack package (KSPR1000DBBACK)

Dit Body-Solid Commercial Double power rack package bestaat uit 2 enkele Body-Solid Commercial power racks die met de meegeleverde monkey bar-bevestiging aan elkaar kunnen worden vastgeschroefd, hierdoor creëer je het perfecte platform voor meerdere gebruikers of groepsoefeningen. De zeer sterke, van massief staal gemaakte constructie van dit power rack zorgt voor een maximale belasting van wel 450 kilo. Het rack is voorzien van bevestigingspunten waarmee het aan de vloer kan worden vast gemonteerd, hierdoor is het rek ideaal voor in een sportschool. Door zijn grote aantal mogelijke uitbreidingen, kun je het Commercial power rack helemaal naar eigen wens samenstellen en zo het ultieme fitness toestel creëren. beide power racks zijn uitgevoerd met een uitbreiding aan de achterzijde, Deze uitbreiding beschikt over 6 opbergpinnen waar olympische halterschijven aan gehangen kunnen worden. Halterschijven en -stangen zijn niet inbegrepen.

Gratis levering: 3-7 werkdagen
€5.495,-

 (incl. BTW)

Body-Solid Commercial Double power rack package Body-Solid Commercial Double power rack package (KSPR1000DB)

Dit Body-Solid Commercial Double power rack package bestaat uit 2 enkele Body-Solid Commercial power racks die met de meegeleverde monkey bar-bevestiging aan elkaar kunnen worden vastgeschroefd, hierdoor creëer je het perfecte platform voor meerdere gebruikers of groepsoefeningen. De zeer sterke, van massief staal gemaakte constructie van dit power rack zorgt voor een maximale belasting van wel 450 kilo. Het rack is voorzien van bevestigingspunten waarmee het aan de vloer kan worden vast gemonteerd, hierdoor is het rek ideaal voor in een sportschool. Door zijn grote aantal mogelijke uitbreidingen, kun je het Commercial power rack helemaal naar eigen wens samenstellen en zo het ultieme fitness toestel creëren. Halterschijven en -stangen zijn niet inbegrepen.

Gratis levering: 3-7 werkdagen
€3.695,-

 (incl. BTW)

Body-Solid Pro Power rack Body-Solid Pro Power rack (KGPR378)

De combinatie van bewegingsvrijheid met aflegmogelijkheden en begrenzers is de reden waarom het Body-Solid Pro Power rack een absolute must-have is voor iedereen die serieus aan krachttraining doet. De Body-Solid GPR378 is dusdanig ontworpen dat deze in combinatie met elke soort trainingsbank gebruikt kan worden. Train tot het maximum met het uiterst stevige 11-gauge hoogwaardige stalen frame met vierkants laswerk en oversized balken. De GPR378 is voorzien van elektrostatisch aangebrachte poedercoating afwerking waardoor u geen last zult hebben van beschadigingen of roest. Zelfs tijdens de meest intense trainingen. Als u groter en sterker wilt worden binnen afzienbare tijd, dan is de Body-Solid GPR378 Pro Power Rack exact wat u nodig hebt. De GPR-378 wordt geleverd exclusief Lat Attachment (GLA378, optioneel), gewichtstapel (SP200, optioneel) en trainingsbank (GFID71, optioneel).

Gratis levering: 3-7 werkdagen
€995,-

 (incl. BTW)

Body-Solid Best Fitness power rack 22% Korting Body-Solid Best Fitness power rack (KBFPR100)

Het Body-Solid Best Fitness power rack combineert kwaliteit en betaalbaarheid samen in een van de meest populaire machines voor krachttraining. Power racks zijn heel eenvoudig te gebruiken en zorgen voor een hoog niveau van veiligheid voor gewichtheffers. Het Best Fitness Power rack is ideaal voor wie opzoek is naar een betaalbaar power rack om thuis te gebruiken. Maar laat je niet misleiden door de prijs, het Best Fitness Power rack is gemaakt van staal en is maximaal belastbaar tot 230 kg. De Body-Solid Best Fitness Power rack heeft 23 verschillende posities voor je lift-offs en de beveiligingen zorgen voor een goede uitgangspositie voor een veelvoud aan oefeningen.

Voor 17:00 uur besteld in doos, vandaag gratis verstuurd

€575,-

€445,-

  Je bespaart €130,- (incl. BTW)

Tunturi Cross Fit Rack RC20 Base 11% Korting Tunturi Cross Fit Rack RC20 Base (18TSRC2010)

De Tunturi Cross Fit Rack RC20 Base is het basis rek. Het basis rek biedt verschillende trainings mogelijkheden, het is mogelijk om verschillende elementen toe te voegen aan het rek. Deze verschillende toevoegingen zijn optioneel en dus volledig aangepast op de behoefte. Aan het rek zit een pull-up bar met verschillende soorten grips. Het rek wordt geleverd met speciale houders, deze zijn onder andere geschikt voor weerstandsbanden, trainingstouwen, bars en gewichtplaten. Daarnaast wordt het rek ook geleverd met een spotter catcher systeem.

Gratis levering: 2-5 werkdagen

€1.579,-

€1.399,-

  Je bespaart €180,- (incl. BTW)

Tunturi WT40 Squat rack Tunturi WT40 Squat rack (17TSWT4000)

Het Tunturi WT40 Squat rack is een zeer stevig stalen squat rack, die oefeningen ondersteunt zoals squats, calf raises, lunges, deadlifts, upright rows, etc. Het rek staat enigszins schuin naar achteren, om de halter op zijn plaats te houden. De voorzijde van het rek is verchroomd om lakschade te voorkomen. Geleverd met 2 verchroomde haltersteunen met een veiligheids-link om ze vast te zetten in het rek. De haltersteunen kunnen gemakkelijk in 7 hoogtes worden ingesteld van 90 tot 150 cm.

Gratis levering: 2-5 werkdagen
€298,95

 (incl. BTW)

Body-Solid Lift Offs voor Power Rack GPR378 Body-Solid Lift Offs voor Power Rack GPR378 (KLO378)

Breid uw Body-Solid Pro Power rack GPR378 uit met deze extra Body-Solid Lift Offs voor een extra dimensie in bijvoorbeeld het squaten voor het rack.

Gratis levering: 3-7 werkdagen
€78,95

 (incl. BTW)

Body-Solid Dip Attachement voor Power Rack GPR378 Body-Solid Dip Attachement voor Power Rack GPR378 (KDR378)

De dip oefening is een van de meest populaire oefeningen voor het ontwikkelen van sterke schouders en armen. De Body-Solid Dip Attachement voor Power Rack GPR378 kun je gebruiken als je over de Body-Solid Power Rack GPR378 beschikt. De grote 3,8 cm grepen zijn comfortabeler dan de kleinere handgrepen die doorgaans gebruikt worden voor dip attachment. De handvaten zorgen ervoor dat elke grootte gebruiker een goede pasvorm heeft. Breng jouw Body-Solid Power Racknaar het volgende niveau met de optionele Body-Solid Dip Attachment.

Tijdelijk uitverkocht, vraag naar de levertijd
Prijs op aanvraag

 

Wat is een Power Rack?

Een Power Rack, ook wel Power Cage en Squat rack genoemd, is een toestel speciaal voor krachttraining. Deze bestaat uit een stevig metalen frame van vier (of meer) verticale balken en meerdere horizontale balken. Deze balken bieden je extra ondersteuning en stabiliteit als je met halterstangen traint. In de balken kan je namelijk verstelbare ‘spotters’ of haken zetten die ervoor zorgen dat je halterstang veilig kan optillen en terug zetten zonder dat de halterstang op je valt.

Met Power Racks kan je een groot aantal verschillende (kracht)oefeningen doen door de veelzijdigheid van het toestel. Hierbij kan je denken aan squats, bankdrukken, pull-ups, military presses, lunges, deadlifts en nog veel meer krachtoefeningen.

Het mooie van een Power Rack is dat je deze ook flink kan uitbreiden met extra accessoires zoals, lat pulldown, een dip station, een halterbank, katrollen, extra haken, extra bars, ropes en nog veel meer voor extra veel oefeningen. Kortom je kan een Power Rack geheel naar wens en doel instellen.

Waarom kiezen voor krachttraining middels een Power Rack?

Krachttraining kent verschillende voordelen vooral voor jouw dagelijks bewegen zal krachttraining veel extra’s bieden. Met krachttraining versterk je namelijk je spieren waardoor je fysieke arbeid en kantoorwerk beter en makkelijk kan doen. Met Krachttraining zorg je ervoor dat je eventuele (werk)blessures beperkt en andere lichamelijke klachten verkleind. Met sterke schouder- en rugspieren zorg je er voor dat je minder (of zelfs geen) last krijgt van je schouders, nek en rug. Ook een sterkere core zorgt ervoor dat je minder last kan krijgen van je (lage)rug.

Krachttraining biedt je daarnaast vele voordelen, waaronder:

  • Krachttraining heeft een positieve invloed op je gezondheid.
  • Het geeft je zelfvertrouwen een boost.
  • De kans op blessures wordt verkleind.
  • Eventuele rug- en nekklachten kunnen verminderd en voorkomen worden

Waarop moet je letten bij het kopen van een Power Rack?

Met het grote aanbod aan verschillende Power Racks is het belangrijk om eerst goed je wensen en behoeften in kaart te brengen. Begin je net met krachttraining dan kan je gaan voor een simpeler Power Rack en deze steeds een beetje meer uitbreiden. Weet je al precies welke krachtoefeningen je wilt doen? Dan kan je ook direct gaan voor een uitgebreider Power Rack met diverse accessoires.

Bij de keuze voor je nieuwe Power Rack kan je onder andere op de volgende punten letten:

  1. De stabiliteit: Een Power Rack moet stevig en stabiel op de grond blijven staan als je jouw krachtoefeningen uitvoert. Daarnaast is het ook belangrijk dat ze het gewicht ondersteunen waarmee je traint.
  2. De gewichtscapaciteit: Kies een Power Rack die de gewichtscapaciteit aankan waarmee je wilt trainen. Stel, je wilt krachtoefeningen gaan doen met écht zware halters dan moeten de stangen en haken het gewicht natuurlijk wel aankunnen.
  3. De grootte van het Power rack: Kijk en bedenk vooraf goed waar je het Power Rack wilt plaatsen. Zorg ervoor dat je zowel in de hoogte, breedte en diepte voldoende ruimte hebt om je oefeningen te kunnen doen.
  4. Veiligheidskenmerken: Bij diverse Power Racks worden standaard veiligheidsvoorzieningen geleverd zoals veiligheidsstops of spotter-armen. Deze kunnen ervoor zorgen dat je eventuele blessures voorkomt als het nét even te zwaar wordt.
  5. Extra accessoires: Verschillende Power Racks leveren standaard extra accessoires mee zoals pull-up bars, dip bars of haken. Je kan deze extra accessoires er natuurlijk ook altijd nog bijkopen.

Enkele top merken onder de Power racks zijn: Body-Solid, InspireTunturi en Muscle Power.

Voor wie is een Power rack geschikt?

Power Racks zie je veel terug in (semi)professionele omgevingen zoals fysiopraktijken, sportscholenhotels maar ook voor thuisgebruik in de homegym zie je ze steeds vaker.

Het leuke van een Power rack is dat deze toestellen voor iedereen geschikt zijn die aan zijn kracht wilt werken. Power Racks komen in verschillende uitvoeringen, dus of je nu net begint met krachttraining, al gevorderd bent of misschien wel moet revalideren. Voor iedereen is er wel een geschikt toestel te verkrijgen.

Hulp nodig bij je keuze?

Twijfel je nog over welk Power Rack je het beste kan kiezen? Ben je daarbij op zoek naar extra advies of informatie? Dan helpen wij je graag verder met gericht advies en de informatie die jij nodig hebt om een afgewogen keuze te kunnen maken. Je kan onze Power Rack specialisten bereiken op +31(0)413-256800stuur een e-mail. Of kom langs in onze showroom in Volkel, Nederland.

9.0
9/10 DKN Crossfit Half Rack

Perfect rek voor de kleine ruimte. Het kwam aangeleverd in 1 pakket, dat is wel zwaar/...

Bekijk alle Beoordelingen
Waarom Fitness24?

Home | Krachtapparatuur > Power racks en dip stations

Print
Advies nodig?

Fitness24.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?