Nieuwe fitnessapparatuur te duur? Kies dan voor een gebruikt toestel!

Zaterdag 29 April 2017

Nieuwe fitnessapparatuur te duur? Kies dan voor een gebruikt toestel!

Fitness24.nl verkoopt veel nieuwe fitnessapparatuur. Veel van onze vaste klanten ruilen dan hun oude fitnessapparaat in, waardoor wij een grote collectie gebruikte- en tweedehandsfitnessaparatuur in onze winkel hebben staan. Dit biedt voor u een geweldige kans om een kwaliteits product aan te schaffen voor een sterk gereduceerde prijs. Alle gebruikte toestellen die wij verkopen zijn volledig nagekeken en waar nodig zijn gebruikte onderdelen vervangen door nieuwe onderdelen.

Wij zijn officieel dealer van alle fitnessmerken die wij verkopen zodat wij uitsluitend met originele reserve onderdelen reparaties uitvoeren.

Wij hebben onze grote collectie gebruikte, tweedehands en demomodellen fitnessapparatuur onderverdeeld in gebruikte crosstrainers, hometrainers, roeitrainers, loopbandenspinningbikes en krachtapparatuur.

Een demomodel heeft korte tijd in onze winkel gestaan of hebben wij gebruikt op een beurs of expo. Een gebruikt of tweedehands fitnessapparaat is vaak nog wel in nieuwstaat maar heeft meer gebruikersuren. Uiteraard worden alle door ons geleverde gebruikte toestellen geleverd inclusief deskundige installatie op de plaats waar u het toestel wilt gaan gebruiken.

Onderstaand leest u per categorie waar u op moet letten als u een (gebruikt) toestel wilt aanschaffen.

Wat zijn belangrijke kenmerken van een goede gebruikte crosstrainer?

Maximaal gebruikersgewicht. Belangrijk bij een gebruikte crosstrainer is het maximaal belastbaar gewicht, dit is de maximale hoeveelheid gewicht die de crosstrainer kan verdragen. Het maximaal belastbaar gewicht zegt hierdoor veel over de kwaliteit van de crosstrainer. Een goede crosstrainer begint bij een maximaal belastbaar gewicht van 140 kilogram. De topmodellen kunnen boven de 180 kilogram aan gebruikersgewicht verdragen. Hiervoor dient het frame, de gebruikte lagers en constructie te voldoen aan de hoogste eisen.

Computer display. Een crosstrainer heeft een elektronisch display waar verschillende gegevens kunnen worden afgelezen zoals calorieverbruik, snelheid, afstand en tijd. Een kwalitatief goede crosstrainer heeft een uitgebreid display, dit geldt ook voor een tweedehands crosstrainer.

Programma's. Crosstrainers beschikken vaak ook over uitgebreide programma’s, waarbij u via het display een bepaalde programmakeuze kunt maken. De weerstand van de beweging wordt dan door de computer bepaald op basis van bijvoorbeeld hartslag, wattage of snelheid. Hierdoor is het overbodig om de bewegingsweerstand handmatig aan te passen tijdens de training.

Nu u weet waar u rekening mee dient te houden bij de aanschaf van een gebruikte crosstrainer, kunt u de juiste keuze maken. Een gebruikte crosstrainer kopen wordt een stuk gemakkelijker als u de beste crosstrainers met elkaar kunt vergelijken. Dat kan uiteraard op onze website maar ook nodigen wij u uit voor een bezoek aan onze winkel waar onze crosstrainer specialisten u voorzien van een persoonlijk advies en waar u de gebruikte crosstrainers zelf kunt ervaren!

Kijk hier voor een overzicht van onze gebruikte-, tweedehands en demomodellen crosstrainers. Hier vindt u een overzicht van de tweedehands crosstrainers van Life Fitness en Technogym.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een goede gebruikte hometrainer?

De belangrijkste eigenschappen van een goede hometrainer zijn vergelijkbaar met die van een crosstrainer.

Maximaal gebruikersgewicht: Belangrijk bij een gebruikte hometrainer is het maximaal belastbaar gewicht, dit is de maximale hoeveelheid gewicht die de hometrainer kan verdragen. Het maximaal belastbaar gewicht zegt hierdoor veel over de kwaliteit van de hometrainer. Een goede hometrainer begint bij een maximaal belastbaar gewicht van 120 kilogram. De topmodellen kunnen boven de 180 kilogram aan gebruikersgewicht verdragen. Hiervoor dient het frame, de gebruikte lagers en constructie te voldoen aan de hoogste eisen.

Computer display: Een hometrainer heeft een elektronisch display waar verschillende gegevens kunnen worden afgelezen zoals calorieverbruik, snelheid, afstand en tijd. Een kwalitatief goede hometrainer heeft een uitgebreid display, dit geldt ook voor een tweedehands hometrainer.

Programma's: Hometrainers beschikken vaak ook over uitgebreide programma’s, waarbij u via het display een bepaalde programmakeuze kunt maken. De weerstand van de beweging wordt dan door de computer bepaald op basis van bijvoorbeeld hartslag, wattage of snelheid. Hierdoor is het overbodig om de bewegingsweerstand handmatig aan te passen tijdens de training.

Nu u weet waar u rekening mee dient te houden bij de aanschaf van een gebruikte hometrainer, kunt u de juiste keuze maken. Een gebruikte hometrainer kopen wordt een stuk gemakkelijker als u de beste hometrainers met elkaar kunt vergelijken. Dat kan uiteraard op onze website maar ook nodigen wij u uit voor een bezoek aan onze winkel waar onze hometrainer specialisten u voorzien van een persoonlijk advies en waar u de gebruikte hometrainers zelf kunt ervaren!

Kijk hier voor een overzicht van onze gebruikte-, tweedehands en demomodellen hometrainers. Hier vindt u een overzicht van de tweedehands hometrainers van Life Fitness en Technogym.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een goede gebruikte loopband?

Loopvlak: Een goede gebruikte loopband is te herkennen aan een breed en dus comfortabel loopvlak. Bij een smal loopvlak is de kans groter dat u per ongeluk een misstap maakt. Om het comfort te vergroten beschikken sommige modellen over een schokabsorberend loopvlak (demping), bijvoorbeeld de gebruikte Life Fitness loopbanden. Hierdoor worden alle gebruikte spieren en gewrichten aanzienlijk minder belast.

Motor: Het vermogen van de loopband motor is een belangrijke mechanische eigenschap. Een krachtige motor gaat langer mee, zeker bij intensieve looptrainingen. Daarnaast produceert een goede motor minder geluid, dit heeft als voordeel dat u in alle rust kunt hardlopen of wandelen. 

Ergometer: Indien de loopband is voorzien van een prestatie weergave gemeten in wattage, noemt men deze een ergometer loopband genoemd. De nauwkeurige berekening van de ergometer maakt het vergelijken van inspanningen in verschillende trainingssessies eenvoudig.

Maximaal gebruikersgewicht: Ook bij een gebruikte loopband is het maximaal belastbaar gewicht belangrijk en zegt veel over de kwaliteit. Een goede loopband begint bij een maximaal belastbaar gewicht van 130 kilogram. De topmerken kunnen boven 180 kilogram aan gebruikersgewicht verdragen. Hiervoor dient het frame, de gebruikte lagers en constructie aan de hoogste eisen te voldoen.

Kijk hier voor een overzicht van onze gebruikte-, tweedehands en demomodellen loopbanden. Hier vindt u een overzicht van de tweedehands loopbanden van Life Fitness en Technogym.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een goede gebruikte spinningbike?

Vliegwiel: Het gewicht van het vliegwiel is enorm belangrijk. Tijdens het spinnen op een hogere weerstand zult u met een licht vliegwiel (minder dan 10 kilogram) een schokkerige beweging hebben daardoor het vliegwiel te licht is om door te draaien. Tevens zult u met een licht vliegwiel een niet zo vloeiende beweging maken als u op de pedalen gaat staan tijdens het indoor cyclen.

Aandrijving: Gebruikte spinningbikes worden aangedreven door een ketting- of v-snaar aandrijfriem. Een voordeel van de v-snaar is dat deze geen geluid maakt en nooit gesmeerd hoeft te worden. Daarnaast is een kettingaandrijving over het algemeen goedkoper.

Doortrapsysteem: Er zijn twee soorten trapsystemen beschikbaar. Een doorstrapsysteemm of een systeem met freewheel. Een doortrapsysteem geeft een meer soepelere beweging omdat het vliegwiel doorloopt door zijn snelheid. Bij een freewheel systeem draait het vliegwiel door en de trappers niet als u stopt met fietsen.

Kijk hier voor een overzicht van onze gebruikte-, tweedehands en demomodellen spinningbikes. Hier vindt u een overzicht van de tweedehands spinningbikes van Life Fitness en Keiser.

 

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een tweedehands roeitrainer?

Waterweerstand: De waterweerstand geremde roeitrainer is momenteel de meest populaire methode. Een bekend merk wat watergeremde roeitrainers produceert is Waterrower. Deze roeitrainers maken gebruik van een met water gevulde trommel waarin een waterschoep is geplaatst. Hoe harder u de roeibeweging uitvoert, hoe meer waterweerstand u zult ervaren. Tevens zijn er roeitrainermerken waarbij u de weerstand in kunt stellen zoals de gebruikte roeiers van First Degree en Life Fitness.

Magneetweerstand: Als de weerstand met een magneet wordt bediend, heeft u een geruisloze roeitrainer. Er zijn roeitrainers waarbij u de weerstand handmatig instelt en er zijn modellen waar dit automatische gebeurd door middel van een computer gestuurd programma. De hartslag gestuurde roeitrainer van Flow Fitness is hier een bekend voorbeeld van.

Luchtweerstand: De roeitrainer welke door middel van luchtweerstand wordt geremd heeft als nadeel dat deze veel geluid produceert en enorm veel stof aan trekt door de aanzuigende werking van de luchtstroom.

Hydraulisch: De hydraulische weerstand is de minst populaire methode. De hydraulische cylinders zorgen voor de weerstandsdruk, zijn relatief goedkoop maar vertonen ook de meeste problemen door de cylinders gaan lekken. Daarnaast is de roeibeweging het minst natuurlijk bij dit type roeitrainers.

Kijk hier voor een overzicht van onze gebruikte-, tweedehands en demomodellen roeitrainers.

 

Bij de aanschaf van een gebruikt krachtstation zijn er een aantal belangrijke aspecten om op te letten.

Aantal oefeningen: Een krachtstation is feitelijk een fitnesstoestel waarin een aantal oefeningen worden gecombineerd. Populaire krachtstations hebben onder andere een chest press, incline press, shoulder press, lat pull down, pec fly, leg extension en leg curl oefening.

Maximaal instelbaar gewicht: Een goed krachtstation heeft een gewicht stack boven de 70 kilogram. Hierdoor kan de gebruiker ook na verloop van tijd ruim uit de voeten doordat er voldoende gewicht gebruikt kan worden.

Pulley systeem: Een pulley systeem zoals de Life Fitnes G7 heeft een zeer uitgebreid aantal oefeningen in tegenstelling tot een conventioneel krachtstation. Met een pulley systeem heeft de gebruiker een overeenkomende beweging in vergelijking tot het trainen met losse gewichten en traint uw spiercoördinatie beter dan een systeem met vaste oefeningen.

Kijk hier voor een overzicht van onze gebruikte-, tweedehands en demomodellen krachtstations. Hier vindt u een overzicht van de populaire tweedehands en gebruikte krachtstations van Life Fitness.

Waarom Sanden?
Sports Specialists Since 2001

Home | Blog > Nieuwe fitnessapparatuur te duur? Kies dan voor een gebruikt toestel!

Print