Advies over crosstrainers

Wanneer je een crosstrainer wilt kopen wil je graag weten waar je op moet letten. Natuurlijk helpen we je hier graag bij. De volgende punten zijn belangrijk om op te letten:

  • Effect van een crosstrainer
  • Front of rear driven crosstrainers
  • Vliegwiel
  • Weerstand en gebruik
  • Hartslagmeting
  • Trainingsprogramma's 

Wat is het effect van een crosstrainer?

Crosstrainers worden vaak gebruikt om vet te verbranden en om gewicht te verliezen. Bovendien heeft een crosstrainer een positieve impact op je gezondheid en versterkt het je spieren. In vergelijking met andere cardioapparaten train je met een crosstrainer je gehele lichaam. Een crosstrainer is goed voor je billen, buik, dijen, kuiten, rug en bovenbenen. Een crosstrainer is te gebruiken voor allerlei doeleinden en door alle leeftijdsgroepen. Ben je bijvoorbeeld onlangs bevallen van een baby, gebruik dan een crosstrainer na je zwangerschap om weer snel in shape te raken.

Front of rear driven crosstrainers?

Er zijn twee soorten crosstrainers: rear en front driven crosstrainers. De front driven crosstrainer heeft het vliegwiel aan de voorzijde. Bij een front driven maak je een vlakke beweging, de vergelijking wordt veel met het langlaufen gemaakt. Deze beweging voelt natuurlijk aan. De rear driven crosstrainer heeft het vliegveld vanzelfsprekend aan de achterzijde. Met een rear driven maak je een elliptische beweging, met deze beweging zakken de benen dieper dan bij een front driven.

Vliegwiel
Iedere crosstrainer is voorzien van een vliegwiel. Hoe zwaarder het vliegwiel is, des te meer massa de crosstrainer heeft. Over het algemeen loopt een crosstrainer met een zwaar vliegwiel vloeiend, zeker bij een hogere weerstand.

Wat maakt een crosstrainer prettig in gebruik?

Gebruik
Stel jezelf altijd een aantal vragen met betrekking tot de intensiteit van het gebruik. Hoeveel uren in de week ga ik gebruik maken van de crosstrainer? Gaan er meerdere personen gebruik maken van de crosstrainer? Een crosstrainer met een belastbaar gewicht van rond de 120 kilo is prima voor thuisgebruik maar wanneer je de crosstrainer professioneel in wilt gaan zetten dan adviseren wij een crosstrainer met een belastbaar gewicht van 150 kilo. Hier geldt: Des te zwaardere het maximale belastbare gewicht is, des te beter de crosstrainer is.

Weerstand
Het type weerstand is onder te verdelen in twee verschillende systemen: een magneetrem en een inductie remsysteem. Wanneer de magneet ver of dichtbij het vliegwiel beweegt wordt de weerstand aangepast. Dit kan handmatig of elektronisch gestuurd worden. Bij een inductie remsysteem wordt de weerstand bepaald door meer of minder stroom. Een voordeel van een inductie systeem is dat de wattages altijd 100% meetbaar zijn.

 

Wat heb je nodig om effectief te kunnen trainen?

Hartslagmeters
Als je aan het trainen bent is het erg prettig om te meten wat je hartslag is. Waarom? Als je traint in bepaalde hartslagzones richt je je bijvoorbeeld op het opbouwen van een goede conditie. De hartslag kun je meten door de sensoren die op de handvatten aanwezig zijn. Bij de meeste crosstrainer is de hartslag ook te meten middels een borstband die in sommige gevallen zelfs standaard meegeleverd wordt. De hartslagmeters zijn ook los verkrijgbaar.

Trainingsprogramms's
De meeste crosstrainers zijn voorzien van standaard trainingsprogramma's. De duurdere crosstrainers hebben over het algemeen geavanceerdere trainingsprogramma's. Onze ervaring leert dat meer trainingsprogramma's de trainingen een stuk leuker en uitdagender maken. Met afwisselingen in je trainingen kun je meer resultaat behalen. Verder zijn er steeds meer crosstrainers die voorzien zijn van een tablethouder en de crosstrainers zijn zelfs te bedienen via een tablet.

Matten
Een goede mat voorkomt niet alleen krassen op de vloer maar zorgt er ook voor de crosstrainer stabieler staat.

Transportwieltjes
Crosstrainers zijn vaak makkelijk te verplaatsen door de transportwieltjes aan de onderzijde, de meeste crosstrainer zijn voorzien van transportwieltjes maar niet alle crosstrainers. De wieltjes zitten aan de voorzijde van het fitnessapparataat.

 

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Bij fitness24.nl ben je verzekerd van een snelle levering en gratis installatie. Wij zijn de enige aanbieder in Nederland die crosstrainers installeert op de bovenverdieping of in een kelder.  Fitness24.nl neemt het traject van advies, ontwerp, levering, installatie en training volledig uit handen. Je bent uiteraard niet alleen op onze website welkom maar tevens in onze winkel waar onze specialisten graag een persoonlijk en eerlijk advies geven. Laat je adviseren door onze ervaren verkopers.

Waarom Sanden?
Sports Specialists Since 2001

Home | Advies over crosstrainers

Print